Jaktgruppen och jaktlaget i Växjö.

Nyheter

Feed

2018-01-16, 18:58

Jaktprov

Glöm inte bort att anmäla din hund till jaktprov. Om du känner dig osäker på hur det går till kan du vända dig till Jonas Holmström som äger tiken Skilla som är jaktchampion. Jonas har iochmed detta stor...   Mer


2018-01-10, 19:36

Hundkurser vid Hållnäs hundskola

Vårens utbud av kurser hittar du under fliken medlemsinformation till vänster i menyn. Är du medlem i Nivernaisklubben får du extra förmånliga priser av hundskolan.   Mer


2017-12-28, 15:24

Griffon Nivernaisvalpar

I mitten av januari 2018 finns valpar. U. Trästabos Hilma (Svea) E. Trästabos Lufsen (Jack) För mer information ring Nicklas Olofsson: 070-569 95 76 /Annica och Niclas Olofsson   Mer


2017-08-24, 08:19

RR-prov från 1 september

Från och med i år får Nivernias-hundar göra RR-prov från den 1 september. Tidigare var 1 oktober den första dag för provet - men från och med i år kan du som har en Nivernais göra provet från 1 september.   Mer


2016-12-06

Jaktprov med din Nivernais?

Funderar du på att gå jaktprov med din Nivernais - men vet inte hur det går till, vem du ska prata med eller hur du ska göra? I Svenska Griffon Nivernaisklubben finns erfarenheterna och kunskaperna du behöver....   Mer





Årsmötet:

Denna varma dag inleddes med att Nivernaismedlemmar prövade sina hundar i Mamimas träningshägn och testhägn.

Efter korvgrillning så blev det ytterligare ett par släpp för de flesta.

Årsmötet ägde rum i Mamimas fina lokaler som är fyllda av vackra troféer.

Efter årsmötet höll Lars Schepler ett mycket intressant föredrag om vildsvin, detta gav oss alla nya insikter och kunskaper om vildsvin och vildsvinsjakt.

Svensk mästare och vandringspriset gick till Jonas med sin hund Skilla (Trästabos Heidi). 2st 1:a priser på jaktprov och blev därmed jaktchampion, dessutom RR under året. Därmed är Skilla den första drivande vildsvinshunden med både championat OCH RR!

Stefan med sin hund Gösta (Trästabos Figaro) tog RR nr 2 , enda hunden inom SSDV som har dubbla RR!

Dagen avslutades med riktigt god middag, där vi fick höra många fina jakthistorier där huvudrollen var vår vildsvinsspecialist – Nivernais!

 

Jag vill framföra ett stort tack till alla som var med under denna dag och bidrog till att det blev riktigt trevligt!

 

Mvh

 

Mikael Östlund

Ordförande i Svenska Griffon Nivernais Klubben


Stort Grattis!

Jonas Holmström och Trästabos Heidi (Skilla) till den tredje 1:an på jaktprov och Jaktchampionatet! Läs mer om Jonas jaktprov under rubriken "Jaktprov" NU ÄVEN TAGIT RR! Första drivande vildsvinshund med både championat OCH RR!

              

STORT GRATTIS!

Stefan Fransson och Trästabos Figaro (Gösta) tog sitt andra RR den 2:a december 2016

Nivernais i media!

I  tidningen Min Jakthund nr 2 2016, finns en stor artikel om vildsvinsjakt med Nivernais.
Trästabos Hobbe och Trästabos Hero visar vad de kan under en jaktdag i mitten av november 2015 på marker norr om Norrtälje.
Här nedan kan du ladda ner artikeln i pdf-form och läsa hela. Du kan också titta på bilderna nedan, men då dessa är i ett litet format kanske nedladdning är bättre. 

Artikel om Hobbe och Hero
Här kan du ladda när och läsa om Hobbe och Hero under jakten i november. Artikeln är från tidningen Min Jaktund nr 2 2016.
Vildsvinsjakt_Min Jakthund.pdf (2.93MB)
Artikel om Hobbe och Hero
Här kan du ladda när och läsa om Hobbe och Hero under jakten i november. Artikeln är från tidningen Min Jaktund nr 2 2016.
Vildsvinsjakt_Min Jakthund.pdf (2.93MB)


Medlemsmöte 
Under medlemsmötet i Uttervik sista helgen i maj delades priser ut för bästa nivernais 2015.






Stefan Fransson (och hunden Gösta) fick pris för rådjursrenhet och för att de tillsammans tagit 3:e pris på jaktprov under 2015.
I mitten står Jonas Holmström som tillsammans med nivernaisen Scilla (Trästabos Heidi) blev Svenska mästare 2015 och nybliven innehavare av vandringspriset.
Roger Ewander ägare till Oryx som fick pris för bästa viltspår 2015:
Grattis till er alla!

_________________________________________________________